tiistai 24. tammikuuta 2012

Presidentin Vaalit

Niinku eilettäin postasin mulla on  teille hirveesti asiaa...mutta alotan nyt tästä mistä oon halunnu puhua jo pitkään. Arvaattekin varmaan jo mistä on kyse ( ainaki ne jotka luki otsikon) : Presidentin vaalit!
Oon parhaani mukaan seurannu rakkaan Suomen maan poliittisia kuvioita ja yrittäny pitää itteäni ajan tasalla mutta tosiasiahan on että en varmastikkaan tiedä niin paljon asiasta kuin tietäisin jos seuraisin kamppailua Suomesta käsin... no mutta haluan silti kirjottaa vähän omia mietteitä koko touhusta.

Ihan ensiksi: go Niinistö and Haavisto! Kaksi parasta (tai siis mun mielestä parasta) ehdokasta on nyt kisaamassa valtion "tärkeimmästä" työtehtävästä. Hyvin äänestetty Suomi!



Vaikka eihän se presidentin rooli enää mitenkään niin poliittisesti hirveen tärkeä rooli olekaan vaan pikemminki edustustehtävä... tai siis tärkeinhän presidentin tehtävä on hoitaa ulkopolitiikkaa siksi mun mielestä on tärkeää miettiä kumpi ehdokkaista on parempi EDUSTAMAAN Suomea ulkomailla; eriliaisissa kulttuureissa, erilaisten tehtävien merkeissä, hyvällä englannin taidoilla ja puhetyylillä. Ja presidentinhän tulisi olla ulkopoliittisesti kokenut (mitä ei kovin moni ehdokas ollut). Sisäasioissahan kun presidentillähän ei ole paljoakaan sanottavaa... Mun mielestä presidentti ei saa olla liian vanha muttei liian nuorikaan. Sen pitäs olla joku joka ei ole joutunu skandaalista toiseen ja sellainen tyyppi joka osaa hoitaa hommat mediassa asiallisesti. Ja kuten sanoin jo aikasemmin kysehän on edustustehtävästä joten myös puolisolla on väliä... ja pitäähä presidentin pitää olla ulkoisesti miellyttävä: siis edustusrooliin kelpaava tyyppi!

Millo Salesta on tullu näin vanhan näkönen?!?

Paljon oon nyt lukenu netistä (Iltalehdet/sanomat, facebook, keskustelupalstat, blogit) miten monet ihmiset ovat ottaneet todella henkilökohtaisesti nämä vaalit. Ihmisillä on todella vahvat mielipiteet ehdokkaista ja kaikki eivät osaa ilmaista kantaansa kypsästi ja nämä ihmiset pilaa keskustelun ilon sitten koko porukalta... no ei välitetä heistä. Mutta mun mielestä on ollu hienoa nähdä miten tää on herättäny keskustelua ihmisissä! Tykkään tykkään tykkään niin keskustella ja "väitellä" just politiikasta (jos on siis oikeanlaiset ihmiset keitten kanssa keskustella, inttäjät on niin ärsyttäviä!) Täällä onki ollu hirveen vaikeeta mulla kun en oo päässy juttelemaan näistä vaaleista oikein kenenkään kanssa! Tykkään vaihtaa mielipiteitä ja oon hirveen kiinnostu kuuntelemaan miks joku aattelee jostain ehdokkaasta näin (vaikka en oiskaa samaa mieltä) ja kysellä miten ne on päätyny tämmösiin päätöksiin... ja täällä en oo päässy tekemään tätä ehkä sen takia oonki lukenu niitä netin keskustelupalstoja niin himona haha.



Niin... tää on aihe josta voisin jatkaa ikuisuuksiin mutta lopetan nyt tähän enkä ees ala käymään kumpaaki ehdokasta läpi ja jokaista kohtaa mistä sitä riitaakin voi vääntää näitten ehdokkaitten välillä jos sitä siis haluaa vääntää (armeija, seksuaalinen suuntautuminen... näitähän riittää)
Kirjottelen varmaan jossain kohtaa tästä jenkkilän presidentin vaali menosta mitä on aika tosi mielenkiintosta seurailla kanssa. Täällähän tosiaan valitaan presidentti nyt tänä keväänä kuten Suomessakin. Republikaaneilla on vissiin vielä kuusi ehdokasta joista pudouttautuu ihmisiä kunnes on se yksi vastaehdokas ja sitten Demokraateilla on tosiaan Obama... mutta tästä ihan oma teksti jossain vaiheessa! Kunhan kerkeän :)


pelipä peli..

p.s Toivon että kaikki täysi-ikäiset täytti (ja aikoo täyttää) kansalaisvelvotteensa ja kävi/käy äänestämässä!!

Nyt vain helmikuun viidettä ootellessa.


2 kommenttia:

  1. Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme tämmöisestä aikeesta lakkauttaa liittomme!

    Suomi = diktatuuri.

    Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

    I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

    A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

    As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!

    VastaaPoista
  2. En ole kyllä ennen kuullut näistä lakkautuksista... että en osaa vastata. Anteeksi

    VastaaPoista